tripletagency.nl

AANBOD THEATERSEIZOEN 2020/2021

Joia – Ode aan Aegje

Aegje. Je kent haar, gegarandeerd! Nu haar theaterdebuut een feit is, maakt schrijfster, zangeres, performer en theatermaakster Joia een voorstelling over deze veelbesproken ‘Aegje’. Ode aan Aegje is de zoektocht naar de  samenhang tussen moed en nieuwsgierigheid. Is nieuwsgierigheid een emotie? Kunnen we die aanwakkeren? Joia gaat het gesprek aan met het zichzelf, met de wetenschap, met het publiek én met het personage Aegje, ofwel ‘nieuwsgierig Aagje’.

 

De inspiratiebron vinden we in de middeleeuwse klucht van A. Bormeester: ‘Kluchtigh Avontuurtje van ‘t Nieuwsgierigh Aegje van Enckhuysen.’ Hierin reist een jonge vrouw, zonder de toestemming van haar man, van Enkhuizen naar Antwerpen. Tijdens de reis maken mannen misbruik van haar onwetendheid, nieuwsgierigheid en eerlijkheid. De klucht leerde jonge vrouwen vooral om niet nieuwsgierig te zijn.

 

Maar waar ben jij op dit moment nieuwsgierig naar? En hoe kijkt men daar anno nu tegenaan? Nieuwsgierigheid is een emotie welke leidt tot verkenning, onderzoek en leren. Voor Joia hangt het ook samen met het hebben van moed. Net als in haar werk, waarin muziek, filosofie, poëzie en verhaal samen één grote collage vormen. Ode aan Aegje is een ode aan het opbrengen van moed. Kunnen we dit leren, besturen, Is dit een emotie, gedrag of een karaktertrek? Joia weet het. Nieuwsgierig ?

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2020 tripletagency.nl

Theme by Anders Norén