tripletagency.nl

AANBOD THEATERSEIZOEN 2022/2023

A Fiddler on his Route – Micha Molthoff

Een BOMaanslag in Florence, 1993. Het Uffizi-museum raakt zwaar beschadigd en de houten constructie van het gebouw komt bloot te liggen. Vioolbouwer Jamie Lazzara neemt delen van dit 16e eeuwse hout mee naar haar werkplaats en bouwt daar een prachtige viool; de San Philippo. Een uitzonderlijk instrument dat gebouwd is voor en tot leven wordt gebracht door Micha Molthoff.

 

A Fiddler on his route gaat over deze viool, die vele landen bezocht, waardoor hij een groot scala aan muzikale stijlen ten gehore brengt. Van de klassieke melodiëen van Tsjaikovski, de tango van Astor Piazolla tot werk van John Mayer en de Amsterdamse Johnny Jordaan, zijn huidige thuisbasis.

 

Violist Micha Molthoff, tevens componist, speelde met onder anderen Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Herman van Veen, Toon Hermans, Ute Lemper, Jaap van Zweden en maakte samen een voorstelling met Remko Vrijdag van de  Vliegende Panters.

Zijn muziek is te horen in diverse films, documentaires en theaterproducties, waaronder die van Orkater. A Fiddler On His Route is de muzikale biografie over een man en zijn instrument, hun fusie en  veelzijdigheid van melodiëen, geïnspireerd door vele continenten.

 

 

 

Weetje: Vioolbouwer Jamie Lazzara bouwde ook violen in opdracht van Barack Obama en Itzhak Perlman.

Next Post

Previous Post

© 2021 tripletagency.nl

Theme by Anders Norén