tripletagency.nl

AANBOD THEATERSEIZOEN 2022/2023

Masterclass – Lone van Roosendaal, Michelle van de Ven, ea.

Maria Callas gaf in de herfst van haar carrière masterclasses aan de Juilliard School in New York. Haar stem had aan kracht ingeboet, maar de belangstelling voor de grootste operazangeres van deze eeuw was nog steeds ongekend.

Masterclass is een voorstelling die schrijver Terrence McNally gebaseerd heeft op masterclasses waarin Maria Callas haar studenten genadeloos confronteert met hun muzikale tekortkomingen. Haar opvattingen over tekst en interpretatie, de noodzaak om persoonlijk te zijn, Callas pepert het haar pupillen in met humor en een boosaardig gevoel voor superioriteit. Lone van Roosendaal kruipt in de huid van Maria Callas, die incidenteel wordt ondersteund door muziek van Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini en Vincenzo Bellini.

 

Dit toneelstuk won meerdere prijzen, waaronder een Tony en Drama Desk Award en heeft indrukwekkende hoofdrolspelers over de hele wereld op zijn naam staan. Zo speelde Zoe Caldwell, Audra McDonald en Patty Lupone de voorstelling op Broadway, waarbij laatstgenoemde ook op WestEnd de rol voor haar rekening nam. In Parijs nam Roman Polanski de regie in handen en Maria Mercedes bracht Callas tot leven in Australië. Pia Douwes viel in Nederland al eerder deze eer te beurt.

Next Post

Previous Post

© 2021 tripletagency.nl

Theme by Anders Norén