tripletagency.nl

AANBOD THEATERSEIZOEN 2022/2023

PYANOOK – 2 vleugels, a pair of gloves, one great experience

Eens in de zoveel jaar zijn er artiesten die je met hun muzikaliteit op een bijzondere manier weten te verrassen. Zo ook de Duitse Ralf Schmid die met bewegings-gestuurde elektronica, op twee vleugels tegelijkertijd, een live performance brengt. PYANOOK: een futuristisch pianorecital in 4D.

 

Ralf Schmid studeerde klassieke piano, jazzcompositie en filmmuziek in Stuttgart, New York en Los Angeles. Zijn unieke stijl weerspiegelt een sterke muzikale visie die stilistische grenzen overschrijdt. Hij werkte met uiteenlopende artiesten als Michael Brecker, Whitney Houston, Daniel Hope, Herbie Hancock, Natalie Cole, Ivan Lins, Pee Wee Ellis, de New York Voices, de Danish Radio Big Band, de Budapest Philharmonic, het Henry Mancini Institute Orchestra Los Angeles en vele anderen op concertpodia in Europa, de VS, Azië, Zuid-Afrika, Cuba en Brazilië. Schmid dirigeerde de Radio Big Bands van Kopenhagen, Hamburg, Berlijn, Stuttgart en Frankfurt en zijn voorstelling A Distant Drum beleefde in oktober 2014 zijn première in het New Yorkse Carnegie Hall, met onder andere violist Daniel Hope en drummer Jason Marsalis.

 

Schmids futuristische piano-elektro-project PYANOOK is een wereldwijd unieke voorstelling, die hij als professor aan de gerenommeerde muziekuniversiteit van Freiburg creëerde. Data-handschoenen detecteren zijn hand,- en vingerbewegingen waarmee het pianospel wordt gestuurd, aangevuld met de visuele kunstprojectie van Pietro Cardarelli. PYANOOK is een eenmalige concertreeks op een nog onontdekt pianistisch terrein, dat je als concertzaal niet mag missen !!

Next Post

Previous Post

© 2021 tripletagency.nl

Theme by Anders Norén